Sárgarépás kukoricás zöldsaláta mézes-mustáros öntettel


Hozzávalók (4 személyre)
1 kis fej jégsaláta vagy 1 csomag készen kapható zöldsaláta keverék
1 nagyobb sárgarépa
5 evőkanál kukorica, mirelit
2 szál újhagyma
Mézes-mustáros öntet
2 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál mustár
1 teáskanál méz

Előkészítés
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk.
A jégsalátát négybe vágjuk, majd metéltre, az újhagymát karikára, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk.
A csemegekukoricát előfőzzük, szűrőkanálba téve jéghideg vízben leöblítjük – így ropogós marad.

Elkészítés
A zöldségeket salátás tálba halmozzuk.
Közvetlen fogyasztás előtt meglocsoljuk az öntettel.
Mézes-mustáros öntet
A hozzávalókat befőttes üvegben összerázzuk vagy botmixerrel krémesre turmixszoljuk. Célszerű az öntetből több adagot készíteni és hűtőszekrényben tárolni, így azonnal rendelkezésünkre áll.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 125 kcal
fehérje:3 g
zsír: 6 g
szénhidrát: 15 g
rost: 5 g