Fetás céklakrém



Hozzávalók 4 adaghoz
2 db közepes méretű (össz. 200 g) céklagumó
100 g (laktózmentes) feta sajt
1-2 evőkanál (laktózmentes) natúr joghurt
zöldfűszerek: metélőhagyma és/ vagy zöldpetrezselyem apróra vágva
só ízlés szerint – de el is hagyható
olívaolaj a cékla sütéséhez

Elkészítés
A céklát megmossuk, a két végét levágjuk, a héját rajta hagyjuk néhány csepp olívaolajjal megpermetezve, sütőpapírba tekerve héjastól puhára sütjük Ha nagyobb méretű céklánk van - a sütési idő rövidítése végett - darabolhatjuk félbe vagy negyedbe a céklánkat. A megsült céklát meghámozzuk, majd a kihűlt céklát a többi hozzávalóval botmixer segítségével összeturmixoljuk, majd belekeverjük a zöldfűszereket. Hűtőszekrényben több napig is tárolhatjuk. Pirítósra kenve, zöldségmártogatósként, saláták mellé kitűnő.

1 adag energia és tápanyagtartalma
energia: 93 kcal
fehérje: 4 g
szénhidrát: 4 g
rost: 3 g
zsír: 6 g
telített zsír: 3 g