Milyen egyszerű és mégis különleges!
Érdemes többféle sajttal és olajos maggal kipróbálni! Most, hogy nyár végén elkezdődött az ősz idő, lesz időnk a különböző variációkra!
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
- 1 nagy fej zöldsaláta (tölgylevél/ fejes saláta/ lollo rosso, stb.) vagy egy nagy csomag zöldsaláta (keverék)
- 2 db körte
- 4 db füge
- 80 g gorgonzola
- 80 g ementáli sajt
- energiaszegény és/vagy zsírszegény étrendben személyenként össz. 30 g light sajt
- 4 zárt maroknyi dió/ mandula
öntethez
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 1 evőkanál méz/ energiamentes édesítőszer - energiaszegény és/vagy meghatározott szénhidráttartalmú étrendben
ELŐKÉSZÍTÉS
- A salátát és a gyümölcsöket megmossuk.
- A salátát csíkokra, a gyümölcsöt cikkekre, a diót és/vagy mandulát apróra vágjuk. A sajtot felkockázzuk.
ELKÉSZÍTÉS
- A felcsíkozott salátaleveleket egy tálba halmozzuk, ráhelyezzük a gyümölcsöket, a sajtokat, megszórjuk dióval/ mandulával.
- Az öntet hozzávalóit egy jól záródó befőttes üvegben összerázzuk. Fogyasztás előtt meglocsoljuk vele a salátát.
1 normál adag energia- és tápanyagtartalma
energia (kcal): 455
fehérje (g): 15
zsír (g): 34
szénhidrát (g): 20
rost (g): 4
1 adag energia- és tápanyagtartalma energiamentes édesítőszerrel ízesítve
energia (kcal): 431
fehérje (g): 15
zsír (g): 34
szénhidrát (g): 14
rost (g): 4
1 adag energia és tápanyagtartalma light Pannnónia sajttal és energiamentes édesítőszerrel ízesítve
energia (kcal): 370
fehérje (g): 14
zsír (g): 28
szénhidrát (g): 14
rost (g): 4