Körtés fügés zöldsaláta gorgonzolával



Milyen egyszerű és mégis különleges!

Érdemes többféle sajttal és olajos maggal kipróbálni! Most, hogy nyár végén elkezdődött az ősz idő, lesz időnk a különböző variációkra!


HOZZÁVALÓK (4 személyre)

  • 1 nagy fej zöldsaláta (tölgylevél/ fejes saláta/ lollo rosso, stb.) vagy egy nagy csomag zöldsaláta (keverék)
  • 2 db körte
  • 4 db füge
  • 80 g gorgonzola
  • 80 g ementáli sajt
  • energiaszegény és/vagy zsírszegény étrendben személyenként össz. 30 g light sajt
  • 4 zárt maroknyi dió/ mandula
öntethez
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál méz/ energiamentes édesítőszer - energiaszegény és/vagy meghatározott szénhidráttartalmú étrendben
ELŐKÉSZÍTÉS
  1. A salátát és a gyümölcsöket megmossuk. 
  2. A salátát csíkokra, a gyümölcsöt cikkekre, a diót és/vagy mandulát apróra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. 
ELKÉSZÍTÉS
  1. A felcsíkozott salátaleveleket egy tálba halmozzuk, ráhelyezzük a gyümölcsöket, a sajtokat, megszórjuk dióval/ mandulával. 
  2. Az öntet hozzávalóit egy jól záródó befőttes üvegben összerázzuk. Fogyasztás előtt meglocsoljuk vele a salátát. 
1 normál adag energia- és tápanyagtartalma
energia (kcal): 455
fehérje (g): 15
zsír (g): 34
szénhidrát (g): 20
rost (g): 4

1 adag energia- és tápanyagtartalma energiamentes édesítőszerrel ízesítve
energia (kcal): 431
fehérje (g): 15
zsír (g): 34
szénhidrát (g): 14
rost (g): 4

1 adag energia és tápanyagtartalma light Pannnónia sajttal és energiamentes édesítőszerrel ízesítve
energia (kcal): 370
fehérje (g): 14
zsír (g): 28
szénhidrát (g): 14
rost (g): 4