Hozzávalók
száraz hozzávalók
- 1,5 bögre* teljes kiőrlésű búzaliszt
- 3 bögre zabpehely
- 1 bögre zabkorpa
- 1 teáskanál vaníliás porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 tábla durvára vágott étcsokoládé
folyékony
hozzávalók
- 200 g vaj/ margarin
- 1,5 bögre méz
- 2 egész tojás
narancsos
változathoz
+
2 db bio narancs reszelt héja
Elkészítés
- A száraz hozzávalókat egy nagy tálban alaposan elkeverjük.
- A vajat/ margarint a mézzel óvatosan felmelegítjük. (Ne hagyjuk, hogy túlhevüljön vagy felforrjon, különben kemények lesznek a kekszek!) Tűzről levéve 10-20 percig állni hagyjuk a vajas mézet, hogy visszahűljön.
- A szilárd és a folyékony hozzávalókat, összekeverjük, masszává dolgozzuk.
- A masszát kb. 3-6 óra hosszat hűtőben állni hagyjuk vagy 1 órára fagyasztóba tesszük.
- A tésztából vizes kézzel golyókat formálunk, tenyerünkbe véve összelapítunk.
- Sütőpapíron (előmelegített 150 °C –os sütőben, 10-15 percig) sütjük.
- Jól zárható dobozkákban, befőttes üvegekben hetekig eláll.
A
narancsokat meleg víz alatt megmosunk, a héját citromreszelőn lereszeljük és a
folyékony mézes masszába keverjük.
*1
bögre ≈ 220-250 ml