A két határozott szín: a lila és a narancssárga játéka a salátástálon. De a külső megjelenésen túl a belső értékek is lényegesek. Ez a rendkívül egyszerű saláta idénynek megfelelő összetevőiben fontos antioxidáns hatású vitaminokat rejt magában.
Ha önállóan fogyasztjuk kockázzunk rá sajtot vagy sonkát. Köretként is izgalmas: szelet húsok, grillezett sajtok vagy halételek mellé.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej jégsaláta/ 1 nagy csomag zöldsaláta keverék
- 2 db narancs
- 2 db sárgarépa
- 1/4 db kis méretű lila káposzta
- 1 nagy lila hagyma
öntethez
- 2 evőkanál tökmagolaj/ 2 evőkanál tökmagkrém
- 2 evőkanál balzsamecet
Előkészítés
- A zöldségeket és a narancsot megmossuk, megtisztítjuk.
- A salátát csíkokra vágjuk, a hagymát és a káposztát egészen vékonyra szeljük.
- A narancsot negyedeljük, szeleteljük.
- A sárgarépát krumplihámozóval felcsíkozzuk.
Elkészítés
- A hozzávalókat salátás tányérra vagy tálba halmozzuk.
- Fogyasztás előtt meglocsoljuk az öntettel.
1 adag (feltét nélküli) saláta energia és tápanyagtartama (tökmagolajjal és balzsamecettel)
energia: 115 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 5 g
szénhidrát: 13 g
rost: 6 g