Lila és narancssárga


A két határozott szín: a lila és a narancssárga játéka a salátástálon. De a külső megjelenésen túl a belső értékek is lényegesek. Ez a rendkívül egyszerű saláta idénynek megfelelő összetevőiben fontos antioxidáns hatású vitaminokat rejt magában.

Ha önállóan fogyasztjuk kockázzunk rá sajtot vagy sonkát. Köretként is izgalmas: szelet húsok, grillezett sajtok vagy halételek mellé.  


Hozzávalók 4 személyre
  • 1 fej jégsaláta/ 1 nagy csomag zöldsaláta keverék
  • 2 db narancs
  • 2 db sárgarépa
  • 1/4 db kis méretű lila káposzta
  • 1 nagy lila hagyma
öntethez
  • 2 evőkanál tökmagolaj/ 2 evőkanál tökmagkrém
  • 2 evőkanál balzsamecet
Előkészítés
  1. A zöldségeket és a narancsot megmossuk, megtisztítjuk.
  2. A salátát csíkokra vágjuk, a hagymát és a káposztát egészen vékonyra szeljük. 
  3. A narancsot negyedeljük, szeleteljük. 
  4. A sárgarépát krumplihámozóval felcsíkozzuk. 
Elkészítés
  1. A hozzávalókat salátás tányérra vagy tálba halmozzuk. 
  2. Fogyasztás előtt meglocsoljuk az öntettel.

1 adag  (feltét nélküli) saláta energia és tápanyagtartama (tökmagolajjal és balzsamecettel)
energia: 115 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 5 g
szénhidrát: 13 g
rost: 6 g