Legyen szó cukorbetegségről, inzulinrezisztenciáról vagy testtömegcsökkentésről időnként mindenkinek jár egy kis süti, netán egy szelet torta. Azért ilyenkor is figyeljünk arra, hogy az áhított desszert értékes összetevőkből álljon, tartalmazzon például sovány tejterméket és/ vagy gyümölcsöket, rostban gazdag gabonákat. Az eritritol, mint energiamentes édesítőszer jól passzol a hideg édességekhez, hűvös utóíze nem feltűnő a hidegen fogyasztott ételekben.
A torta olyan gyorsan készen van, hogy akár párhuzamosan is megsüthetjük a normál desszertek mellé.
Hozzávalók - 8 szeletes tortához
tésztához
- 200 g édesítőszerrel készült rostos keksz
- 100 g light margarin
- 450 g túró
- 4 db tojás
- 4 evőkanál zabpehely
- 6 púpos evőkanál eritritol
- 1 bio vagy kezeletlen citrom héja, reszelve
- 100 g áfonya/ szeder/ málna/ eper
Elkészítés
- A kekszeket először csak kézzel darabokra törjük, majd botmixer vagy aprítógép segítségével a margarinnal együtt összeturmixoljuk. Az így kapott masszával kibéleljük a tortaforma alját és kb. 0,5-1 cm magasan az oldalát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Közben összekeverjük a túrókrém hozzávalóit, majd rásimítjuk a tésztára, további 30 percig sütjük.
- A díszíthetjük tálaláskor, vagy a sütéskor rászórt bogyós gyümölcsökkel.
1 szelet energia-és tápanyagtartalma
energia: 277 kcal
fehérje: 14 g
zsír: 14 g
szénhidrát: 24 g
rost: 3 g