Cukormentes túrótorta 21 g szénhidrátból



Hozzávalók - 8 szeletes tortához

tésztához
  • 175 g édesítőszerrel készült rostos keksz
  • 25 g búzacsíra
  • 80 g light margarin
  • 1 evőkanál eritritol

túrókrémhez
  •  450 g túró
  •  4 db tojás
  • 4 evőkanál búzacsíra
  • 7 púpos evőkanál eritritol
  • 1 bio vagy kezeletlen citrom héja, reszelve

díszítéshez
  • 100 g kajszibarack/ szeder/ vagy más gyümölcs

Elkészítés
A kekszeket először kézzel darabokra törjük, majd botmixer vagy aprítógép segítségével a margarinnal, a búzacsírával és az eritritollal együtt összeturmixoljuk. Az így kapott masszával kibéleljük a tortaforma alját. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Közben elkészítjük a túrókrémet. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből habot verünk. A tojássárgáját, a túrót, elkeverjük a búzacsírával az eritritollal és a citromhéjjal, majd hozzákeverjük a tojáshabot. A krémet rásimítjuk a tésztára, további 30 percig sütjük a tortát.

A gyümölcsökkel sütés előtt díszítsük, de étrendünk korlátaitól függően friss gyümölccsel is kiegészíthetjük a tortát. Hidegen és langyosan egyaránt megéri kipróbálni!

1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
energia: 231 kcal
szénhidrát: 21 g
rost: 3 g
zsír: 10 g
fehérje: 14 g