Hozzávalók - 8
szeletes tortához
tésztához
- 175 g édesítőszerrel készült rostos keksz
- 25 g búzacsíra
- 80 g light margarin
- 1 evőkanál eritritol
túrókrémhez
- 450 g túró
- 4 db tojás
- 4 evőkanál búzacsíra
- 7 púpos evőkanál eritritol
- 1 bio vagy kezeletlen citrom héja, reszelve
díszítéshez
- 100 g kajszibarack/ szeder/ vagy más gyümölcs
Elkészítés
A kekszeket először kézzel darabokra törjük, majd botmixer
vagy aprítógép segítségével a margarinnal, a búzacsírával és az eritritollal
együtt összeturmixoljuk. Az így kapott masszával kibéleljük a tortaforma alját.
180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Közben elkészítjük a túrókrémet. A tojásokat
kettéválasztjuk. A tojásfehérjéből habot verünk. A tojássárgáját, a túrót,
elkeverjük a búzacsírával az eritritollal és a citromhéjjal, majd hozzákeverjük a tojáshabot. A krémet rásimítjuk a
tésztára, további 30 percig sütjük a tortát.
A gyümölcsökkel sütés előtt díszítsük, de étrendünk korlátaitól függően friss gyümölccsel is kiegészíthetjük a tortát. Hidegen és langyosan egyaránt megéri kipróbálni!
1 szelet energia- és tápanyagtartalma:
energia: 231
kcal
szénhidrát: 21 g
rost: 3 g
zsír: 10 g
fehérje: 14 g