Megfordított tükörtojás sonkával, zöldbabbal és koktélparadicsommal


Vannak olyan helyzetek, amikor kimondottan nem javasolt élelmiszerfertőzés szempontjából kockáztatni - például legyengült immunrendszer, betegségek utáni lábadozás, várandósság, szoptatás idején. Szerintem pedig sosem hiányzik a nem kellően átsütött tojásból adó esetleges fertőzés rizikója.
Ha megfordítjuk a tükörtojást és mindkét oldalát átsütjük, kissé "matt tükrös tojást" kapunk, cserébe viszont biztonságos lesz és a másképp finom. 

Hozzávalók - 2 személyes adaghoz
4 tojás
20 g sovány sonka
100 g zsnege zöldhüvelyű zöldbab
4 db koktélparadicsom
2 szál újhagyma - alacsony FODMAP étrendben a hagyma zöld része egyéni tolerancia alapján fogyasztható, helyettesíthetjük petrezselyemzölddel, metélőhagymával
néhány csepp olívaolaj
csipetnyi só

Elkészítés
Az olajon átfuttatjuk a megtisztított zöldbabot és a vékony karikára vágott hagymát, majd a sonkát. Ráütjük a tojásokat, megsózzuk, amikor megdermedtek a sárgájuk körül körbevágjuk és óvatosan átfordítjuk, átsütjük. 
Pirítóssal kínáljuk. 

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 202 kcal
fehérje: 15 g
szénhidrát:7 g
zsír: 12 g
rost: 3 g