Mogyorós teljesőrlésű keksz - chilivel vagy snidlinggel?



Ha éppen nem édesre vágyunk vagy közti étkezések alkamával egy alma, joghurt, kefir, zöldsaláta mellé kimondottan jól passzol ez a rostdús keksz. És ami még jó benne: sokáig eláll - ha hagyják :-) ráadásul abszolút követhető, mennyi adalékanyagot tartalmaz.

Hozzávalók kb. 50 db kekszhez

száraz összetevők
300 g teljesőrlésű liszt
100 g durvára őrölt földimogyoró
40 g őrölt lenmag
40 g szezámmag
10 g útifűmaghéj
3 teáskanál konyhasó
1 csomag sütőpor
ízlés szerint: apróra vágott metélőhagyma, medvehagyma
4 teáskanál chillipehely frissen őrölve - ha csípősen szeretjük

folyékony összetevők
2 tojássárgája
60 ml növényi olaj (pl. olíva)
kb. 100 ml víz

Elkészítés
A száraz összetevőket alaposan összekeverjük egy tálban, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is. Ha nem áll össze a tészta jól gyúrható masszává, adjunk hozzá vizet. Lisztezett felületen, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, derelyevágóval szeletekre vágjuk vagy kis méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Az alakzatok közepét villával megszúrkáljuk. 120 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

1 db keksz energia- és tápanyagtartalma
energia: 54,2 kcal
fehérje: 1,7 g
zsír: 3,2 g
szénhidrát: 3,9 g
rost: 1,5 g