Hozzávalók (4 személyre)
100 g zöldsaláta
(pl.: fejessaláta, tölgylevél, jégsaláta, madársaláta, stb.)
1 db (200 g) alma
2 db (200 g) közepes céklagumó
4 kisebb méretű kovászos
uborka
1 csokor újhagyma/ lilahagyma
4 db főtt tojás
salátaöntet
2 evőkanál mustár
2 evőkanál light majonéz
150 ml joghurt –
tejfehérjementes változatban, rizskrém
1 csokor apróra vágott
metélőhagyma
1 citrom leve
csipetnyi só
Elkészítés
A céklát megmossuk,
meghámozzuk, fél centi vastagra felszeletjelük, grillen vagy kontakt grillen egyszer átfordítva pár perc alatt megsütjük, majd fél cm-es hasábokra vágjuk. Ha nincs lehetőségünk grillezni, 160 fokra előmelegített sütőben sütőpapíron is megsüthetjük a céklaszeleteket, de
kiválthatjuk ecetes céklával is. Amennyiben megvannak a cékla levelei is, a fiatalabbakkal
gazdagítsuk a saláta zöld részét. Az almát és az uborkát fél cm-es kockára
daraboljuk, az újhagymát vékony szeletekre vágjuk. A salátaöntet hozzávalóit
egy külön edényben összekeverjük. Ha szeretnék, hogy rózsaszínben pompázzon a salátaöntet,
keverjük hozzá az apróra vágott céklát is. A saláta hozzávalóit összekeverjük
az öntettel, főtt tojással díszítve tálaljuk.
energia: 164 kcal
fehérje: 9 g
zsír: 8 g
szénhidrát: 12 g
rost: 5 g