Gyömbéres-körtés muffin


Hozzávalók 12 db muffinhoz

száraz rész
150 g liszt
100 g teljesőrlésű liszt
5 evőkanál zabpehely
6 db aszalt szilva - apróra vágva
30 g aprított mandula
1/2 csomag  sütőpor (250 g liszt mennyiségének megfelelő sütőpor)
1 kávéskanálnyi fahéj

folyékony rész
300 g érett körte
2 egész tojás
100 g napraforgóolaj vagy olvasztott margarin (tejfehérjementes, laktózmentes változaban ügyeljünk a margarin allergénmentességére)
100 g méz - cukormentes/ energiaszegény változatban helyettesítsük energiamentes édesíőtszerrel (pl.: stevia, eritritol)
120 g joghurt/ tejfehérjementes változatban rizskrémet használjunk
2-3 ujjnyi frissen reszelt gyömbér
1 db bio vagy "kezeletlen héjú" citrom héja reszelve

Elkészítés
A muffin száraz és folyékony összetevőit külön-külön edényben összekeverjük. A folyékony összetevőket botmixerrel egyneművé dolgozzuk. A száraz részhez hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Formába adagolva, 160 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.

1 db muffin energia- és tápanyagtartalma
energia: 228 kcal
szénhidrát: 30 g
rost: 3 g
zsír: 9 g
fehérje: 5 g 

1 db hozzáadott cukormentes muffin energia- és tápanyagtartalma
energia: 203 kcal
szénhidrát: 24 g
rost: 3 g
zsír: 9 g
fehérje: 5 g