Még mindig a fodros kel, ezúttal egy izgalmas édes-savanyú salátában.
Hozzávalók 4 személyre
120 g fodros
kel csíkokra vágva
1 alma, 1x1
cm-es kockákra vágva
1 póréhagyma
vékonyra szelve
80 g lilakáposzta
vékonyra szelve – lehet savanyúság is
1 db piros
vagy sárga húsú paprika apró kockára vágva
20 g tökmag
20 g kesudió
vagy más dióféle
20 g őrölt szezámmag
20 g mazsola
20 g
parmezán sajt helyettesíthető más sajttal Pl. Ementáli
2 evőkanál
tökmagolaj
2 evőkanál
balzsamecet
Elkészítés
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk. A fodros kelt
kontakt grillen pár perc alatt átsütjük vagy teflon serpenyőben néhány csepp
olívaolaj hozzáadásával átpirítjuk. A zöldségeket és az almát salátás tányérba halmozzuk,
megcsepegtetjük balzsamecettel és tökmagolajjal. A magokat, a mazsolát és a
parmezánt közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy ropogósak maradjanak.
1 adag energia- és
tápanyagtartalma
energia: 227 kcal
szénhidrát:
15 g
rost: 7 g
zsír: 15 g
fehérje: 8 g