Kacér megoldás együtt a hagyma-füge és a rozmaring édesháramasa egy édes-savanyú-picit sós lekvárban. Mindenestre hozzáadott cukor és mesterséges édesítőszer nélkül, alacsony szénhidráttartalommal.
Hozzávalók 2-3 kisüvegnyi (kb. 25 adag)
500 g tisztított lilahagyma
200 g füge - ha vastag a héja, hámozva
30 ml olívaolaj
50 ml balzsamecet
10 ml krémbalzsamecet - elhagyható
1 teáskanál só
1 csokor apróra vágott friss rozmaring
1 csokor friss kakukkfű
Elkészítés
A lilahagymát vékonyra szeleteljük, lesózzuk, állni hagyjuk. A levét kinyomkodjuk. A fügét cikkekre vágjuk. A hagymát 5-10 percig az pároljuk az olívaolajon, majd"éppenhogycsak" lepírítjuk, hozzáadjuk a fügét és a zöldfűszereket, végül a balzsamecetet. Hűtőben tárolva 4-5 napig fogyasztható.
Étrendtől függően fogyasztható pirítósra magában vagy sajttal kiegészítve, húsok mellé.
1 adag (2 teáskanál) energia- és tápanyagtartalma
energia: 24 kcal
fehérje: 0,4 g
szénhidrát: 3 g
rost: 1 g
zsír: 1 g