Mozzarellás zöldsaláta paradicsommal




Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
120 g [40 g] zöldsaláta keverék
240 g [60 g] paradicsom (koktélparadicsom, szilvaparadicsom, stb.)
120 g [40 g] mozzarella light
40 g [10 g] újhagyma
4 teáskanál g [5 ml] olívaolaj
4 teáskanál g [5 ml] balzsamecet
bazsalikomlevél


Elkészítés
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot mérettől függően szeleteljük, az újhagymát vékony karikára vágjuk a mozzarellát is felszeleteljük. Az előkészített hozzávalókat salátás tálba vagy tányérokba helyezzük. Fogyasztás előtt megpermetezzük olívaolajjal és balzsamecettel, bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 145 kcal
szénhidrát: 6 g
rost: 2 g
zsír: 10 g
fehérje: 8 g