Céklafasírt, friss salátával, mustáros csicseriborsókrémmel - Kocsis Bálint séf receptje nyomán

Fotó: Balázsi Andrea 

Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
céklafasírthoz
200 g [50 g] fiatal hámozott, reszelt cékla
100 g [25 g] zabpehely - gluténmnetes étrendben ügyeljünk rá, hogy gluténmentes zabpelyhet használjunk
2 evőkanál [1 teáskanál] olíva- vagy napraforgóolaj a sütéshez
csipetnyi só
rozmaring levél
salátához
150 g [≈ 40 g] friss salátalevél, pl.: rukkola, fejes-, madár-, jégsaláta, stb.
1 csokor hónapos- vagy cseresznyeretek
4 kávéskanál [1 kávéskanál] olívaolaj a saláta megcsepegtetéséhez
4 kávéskanál [1 kávéskanál] balzsamecet – ezt hozzáírtam, a hozzávalókhoz, a leírásban szerepelt
csicseriborsókrémhez
200 g [50 g] főtt csicseriborsó
4 teáskanál  [1 teáskanál] light majonéz
1 csokor friss menta
1 evőkanál mustár
csipetnyi só

Elkészítés
Egy keverőtálba téve vízbe beáztatjuk a gabonafasírthoz a zabpelyhet vagy a kész gabonafasírt keveréket, hagyjuk dagadni, majd összekeverjük a reszelt céklával. Ízesítjük friss rozmaringgal, sóval. Közben egy aprítógépben a csicseriborsót, a majonézzel, a mustárral, csipetnyi sóval és friss mentával krémes állagúra pürésítjük. A céklafasírtokat rostlapon vagy teflon serpenyőben kevés olajon kisütjük. Az elkészült fasírtokat friss salátával és a csicseriborsókrémmel tálaljuk.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 299 kcal
szénhidrát: 36 g
rost: 11 g
zsír: 11 g
telített zsír: 1 g
fehérje: 10 g