Paradicsomos teljesőrlésű spagetti, csirkemellroláddal és cukkinivel

Fotó: Balázsi Andrea
Gyakori tévhit, hogy a cukorbetegek nem ehetnek tésztát! A zöldéges és/vagy húsos mediterrán tésztaételek kiválóan beilleszthetők az étrendbe. Kár lenne lemondani róluk!

Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
tésztához
240 g [60 g] spagetti, teljes kiőrlésű
160 g [40 g] hámozott paradicsom
3 szál újhagyma
200 [50 g] fiatal cukkini, salátacukkini
2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
1 kávéskanál só
friss bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
csirkemellroládhoz
400 g [100 g] csirkemellfilé
40 g [10 g] szárított paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
1 teáskanál konyhasó

Elkészítés
Egy felforrósított serpenyőben, pár csepp olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát és felöntjük a paradicsommal. Alaposan kiforraljuk és belekeverjük a frissen kifőzött teljeskiőrlésű spagettit és a csíkozott cukkinit. Ízesítjük sóval és mediterrán zöldfűszerekkel: bazsalikommal, kakukkfűvel, rozmaringgal.
A csirkemellet vékony szeletre vágjuk és óvatosan kiklopfoljuk. Megszórjuk friss bazsalikommal és szárított paradicsommal. Sütőpapírra fektetve szorosan felcsavarjuk és a végeit lezárjuk. Forró, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor a paradicsomos-cukkinis spagettire fektetjük a szeletelt csirkemell roládokat. Alacsonyabb szénhidráttartalmú étrendekben 40 g spagettivel számoljunk

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 415 kcal
szénhidrát: 48 g
rost: 6 g
zsír: 8 g
telített zsír: 2 g
fehérje: 35 g

40 g spagettivel - 1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 345 kcal
szénhidrát: 35 g
rost: 5 g
zsír: 8 g
telített zsír: 2 g
fehérje: 32 g