Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
100 g [25 g] jégsaláta/ fejessaláta/ salátamix
100 g [25 g] laktózmentes feta sajt
12 db [3 db] sárga és piros koktélparadicsom
100 g [25 g] piros húsú paprika
100 g [25 g] kígyóuborka - hámozva
4 evőkanál [1 evőkanál] olajbogyó
40 g [10 g] póréhagyma/ újhagyma
joghurtos öntethez
150 g [44 g] laktózmentes natúr joghurt
1 teáskanál light majonéz
1 teáskanál mustár
ízlés szerint friss vagy szárított fűszerek (oregano, bazsalikom, kakukkfű)
csipetnyi só
Elkészítés
A salátaleveleket csíkokra szeleteljük. Az uborkát, a zöldpaprikát és a feta sajtot kockára vágjuk, a hagymát karikára. Egy üvegtálba helyezzük a zöldségeket, megszórjuk olívabogyóval, majd ráhintjük a feta sajtot. A joghurtos öntet hozzávalóit simára keverjük a joghurttal. Tálalás előtt összekeverjük a salátát és az öntetet.
1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 146 kcal
szénhidrát: 6 g
rost: 3 g
zsír: 11 g
fehérje: 6 g