A fotó nyáron készült. A recept eleve sikerre ítélt: tonhal lila hagymával csak jó lehet! A nyári szendvicskrémhez igazi csöves kukoricát főztem, de mirelittel sem megvetendő! Jól passzol pirítósra, korpás kiflire, melegszendvicsere. Nem elég egyszer kipróbálni!
Hozzávalók 4 személyes kóstolóhoz
- 1 db (kb. 50 g) lecsepegtetett tonhalkonzerv
- 2 evőkanálnyi csemegekukorica
- 1 db pritaminpaprika vagy más piros húsú paprika
- 1 kis fej lila hagyma
- 1 teáskanál mustár
- 4 teáskanál light majonéz
- 1 citrom leve
Előkészítés
- A paprikát megmossuk. A lila hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt apró kockára vágjuk.
- A tonhalkonzerv levét elöntjük, a halat szűrőkanálba tesszük és meglocsoljuk citromlével, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hagyjuk, hogy lecsepegjen.
- A csemegekukoricát megfőzzük vagy gőzben megpároljuk, majd jéghideg vízben leöblítjük, lecsepegtetjük.
Elkészítés
1. A tonhalat villával összetörjük, összekeverjük a mustárral és a majonézzel, majd hozzáadjuk a zöldségeket.
Mindössze ennyi az egész, érdemes nagyobb mennyiségben is elkészíteni hűtőben több napig is eláll, ha marad(na) belőle...
energia: 71 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 3 g
szénhidrát: 5 g
rost: 1 g