Tonhalkrém pritaminpaprikával, csemegekukoricával és lila hagymával




A fotó nyáron készült. A recept eleve sikerre ítélt: tonhal lila hagymával csak jó lehet! A nyári szendvicskrémhez igazi csöves kukoricát főztem, de mirelittel sem megvetendő! Jól passzol pirítósra, korpás kiflire, melegszendvicsere. Nem elég egyszer kipróbálni! 

Hozzávalók 4 személyes kóstolóhoz 



  • 1 db (kb. 50 g) lecsepegtetett tonhalkonzerv 
  • 2 evőkanálnyi csemegekukorica
  • 1 db pritaminpaprika vagy más piros húsú paprika
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 4 teáskanál light majonéz
  • 1 citrom leve


Előkészítés
  1. A paprikát megmossuk. A lila hagymát megtisztítjuk. Mindkettőt apró kockára vágjuk. 
  2. A tonhalkonzerv levét elöntjük, a halat szűrőkanálba tesszük és meglocsoljuk citromlével, amíg a többi hozzávalót előkészítjük, hagyjuk, hogy lecsepegjen.
  3.  A csemegekukoricát megfőzzük vagy gőzben megpároljuk, majd jéghideg vízben leöblítjük, lecsepegtetjük.

Elkészítés

1.  A tonhalat villával összetörjük, összekeverjük a mustárral és a majonézzel, majd hozzáadjuk a zöldségeket.

 Mindössze ennyi az egész, érdemes nagyobb mennyiségben is elkészíteni hűtőben több napig is eláll, ha marad(na) belőle... 


1 adag energia és tápanyagtartalma
energia: 71 kcal
fehérje: 3 g
zsír: 3 g
szénhidrát: 5 g
rost: 1 g