Mákos-almás muffin





Hozzávalók 12 db normál muffinhoz vagy 24 db mini muffinhoz
szilárd rész
160 g mák
100 g teljesőrlésű liszt
40 g zabpehely
60 g méz/ hozzáadott cukormentes válgozatban 60 g eritritol vagy az alma édessége miatt, az édsesítőszer el is hagyható
1 púpos teáskanál sütőpor

folyékony rész
300 g reszelt/ letrumixolt alma
100 ml cukormentes mandulatej
1 teáskanál citromhéj
1 tojás
30 ml napraforgó-/ olívaolaj

Elkészítés

A muffin száraz és folyékony összetevőit külön-külön edényben összekeverjük, majd a száraz részhez hozzáadjuk a folyékony hozzávalókat. Formába adagolva, 180 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.

1 db normál méretű muffin energia- és tápanyagtartalma - hozzáadott cukormentes változat
energia: 150 kcal
szénhidrát: 12 g
rost: 3 g
zsír: 8 g
fehérje: 5 g

1 db MINI muffin energia- és tápanyagtartalma - hozzáadott cukormentes változat
energia: 75 kcal
szénhidrát: 6 g
rost: 2 g
zsír: 4 g
fehérje: 2 g