Narancsos, sütőtökös zöldsaláta




Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
120 g [40 g] zöldsaláta mix
200 g [50 g] kimagozott sütőtök, nyersen mért mennyiség
1 db [20 g] sárgarépa
1 db [50 g] narancs
1 nagy fej [20 g] lilahagyma
2 evőkanál [1 teáskanál] tökmagolaj
balzsamecet – ízlés szerint 2 evőkanál [1 teáskanál]
1 csapott evőkanál tökmag
1 csapott evőkanál napraforgómag

Elkészítés
A tököt hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, még egyszer félbe vágjuk (azaz negyedeljük) héjastól sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben puhára sütjük. A kihűlt, meghámozott tököt felkockázzuk. A zöldsalátát megmossuk, a hagymát vékonyra vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk, a narancsot cikkekre vágjuk. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megcsepegtetjük tökmagolajjal és balzsamecettel és megszórjuk pirított magvakkal.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 153 kcal
szénhidrát: 18 g
rost: 5 g
zsír: 7 g
fehérje: 3 g