Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes
zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
120 g [40
g]
zöldsaláta mix
200 g [50 g] kimagozott
sütőtök, nyersen mért mennyiség
1 db [20
g]
sárgarépa
1
db [50 g] narancs
1 nagy fej [20 g] lilahagyma
2 evőkanál [1 teáskanál] tökmagolaj
balzsamecet – ízlés szerint ≈ 2 evőkanál [1 teáskanál]
1
csapott evőkanál tökmag
1
csapott evőkanál napraforgómag
Elkészítés
A tököt hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, még
egyszer félbe vágjuk (azaz negyedeljük) héjastól sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk. Előmelegített sütőben puhára sütjük. A kihűlt, meghámozott tököt
felkockázzuk. A zöldsalátát megmossuk, a hagymát vékonyra vágjuk, a sárgarépát
burgonyahámozóval felcsíkozzuk, a narancsot cikkekre vágjuk. A saláta
hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megcsepegtetjük tökmagolajjal
és balzsamecettel és megszórjuk pirított magvakkal.
1 adag energia- és
tápanyagtartalma
energia: 153
kcal
szénhidrát:
18 g
rost: 5 g
zsír: 7 g
fehérje: 3 g