Kölessaláta grapefruittal, mentával és citromfüves halfilével

Fotó: Balázsi Andrea
Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
salátához
200 g [50 g] köles – szárazon mért mennyiség, enyhén sós vízben megfőzve
1 db [30 g] sárgarépa vékony csíkokra vágva
1 db közepes [50 g] piros grapefruit, hártyáitól megtisztítva
1 kis csokor mentalevél
1 szál [5 g] újhagyma
4 kávéskanál [1 kávéskanál] tökmagolaj vagy olívaolaj a saláta megcsepegtetéséhez
2 kávéskanál [1 kávéskanál] balzsamecethalhoz
500 g [125 g] harcsafilé
2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj a sütéshez
1 kávéskanál só
1 kis csokor citromfűlevél

Elkészítés
A kölest sós vízben körülbelül 8-10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük teljesen lehűtjük. Egy keverőtálban összekeverjük a grapefruitfilével a sárgarépacsíkokkal, az apróra vágott, friss mentalevelekkel és az újhagymával. A halfilét gyengén sózzuk, majd kevés friss citromfűlevéllel illatosítjuk, forró grill lapon vagy teflon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Tálaláskor a salátát a halfilével tányérra helyezzük. Tovább gazdagíthatjuk fűszeres zöldség vagy gyümölcs chutneyval

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 442 kcal
szénhidrát: 44 g
rost: 6 g
zsír: 17 g
telített zsír: 3 g
fehérje: 25 g