Klasszikus, szaftos,
de nem zsíros husi téli zöldségekkel, a köret opcionális, quinoa helyett lehet:
rizs, barna rizs, köles.
Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
hús
4 szelet, 400 g [100 g] sertéscomb vagy karaj - ujjnyi vastag
1 nagy fej [20 g] vöröshagyma felszeletelve
4 [1] gerezd zúzott fokhagyma
4 [1] teáskanál mustár
2 evőkanál [1] teáskanál olívaolaj
őrölt tarka bors – elhagyható
1 kávéskanál só
sült zöldség
200 g [50 g] édesburgonya
400 g [100 g] brokkoli
1 db [30 g] pasztinák vagy petrezselyemgyökér
1 nagy fej [20 g] lilahagyma
néhány csepp olívaolaj
quinoa
160 g [40 g] quinoa
240 g [60 g] forró víz
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borsból olívaolaj hozzáadásával pácot készítünk. A páccal megkenjük a combszeletek mindkét oldalát. Jól záródó edényben legalább egy éjszakát pácoljuk. A bepácolt hússzeleteket teflon vagy kerámia serpenyőben puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a vöröshagymát.
A megtisztított, feldarabolt zöldséget egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megpermetezzük olívaolajjal, 160 fokra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.
A quinoát alaposan átmossuk, finom szövésű szitán vagy gyolccsal bélelt kendőben leszűrjük, lecsepegtetjük, átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 479 kcal
szénhidrát: 43 g
rost: 9 g
zsír: 19 g
fehérje: 32 g
hús
4 szelet, 400 g [100 g] sertéscomb vagy karaj - ujjnyi vastag
1 nagy fej [20 g] vöröshagyma felszeletelve
4 [1] gerezd zúzott fokhagyma
4 [1] teáskanál mustár
2 evőkanál [1] teáskanál olívaolaj
őrölt tarka bors – elhagyható
1 kávéskanál só
sült zöldség
200 g [50 g] édesburgonya
400 g [100 g] brokkoli
1 db [30 g] pasztinák vagy petrezselyemgyökér
1 nagy fej [20 g] lilahagyma
néhány csepp olívaolaj
quinoa
160 g [40 g] quinoa
240 g [60 g] forró víz
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
A zúzott fokhagymából, a mustárból, a borsból olívaolaj hozzáadásával pácot készítünk. A páccal megkenjük a combszeletek mindkét oldalát. Jól záródó edényben legalább egy éjszakát pácoljuk. A bepácolt hússzeleteket teflon vagy kerámia serpenyőben puhára pároljuk, közben hozzáadjuk a vöröshagymát.
A megtisztított, feldarabolt zöldséget egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, megpermetezzük olívaolajjal, 160 fokra előmelegített sütőben roppanósra sütjük.
A quinoát alaposan átmossuk, finom szövésű szitán vagy gyolccsal bélelt kendőben leszűrjük, lecsepegtetjük, átfuttatjuk az olajon, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 479 kcal
szénhidrát: 43 g
rost: 9 g
zsír: 19 g
fehérje: 32 g