Gombás-hagymás szűzérmék rozmaringos szélesmetélttel és sült céklával


Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
húshoz
400 g [100 g] szűzpecsenye
400 g [100 g] gomba
2 nagy fej [1 kis fej] vöröshagyma
2 evőkanál [1 evőkanál] olívaolaj
2 teáskanál konyhasó
4 teáskanál [1 teáskanál] mustár
2 gerezd zúzott fokhagyma
fekete bors ízlés szerint
tésztához
240 g [60 g] (teljesőrlésű) szélesmetélt energiaszegény étrendben adagonként 40 g szélesmetélttel számojunk
2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj 
1 ág rozmaring
céklához
4 közepes [100 g] céklagumó meghámozva
sütőpapír

Elkészítés
A húst megmossuk, megtisztítjuk, kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. Összeturmixoljuk az olajat a mustárral, a kétféle hagymával és a fűszerekkel. Az így elkészített páccal legalább fél napra bepácoljuk. A bepácolt húsokat teflon serpenyőben egyszer-egyszer átforgatva, mindkét oldalán átsütjük, hozzáadjuk a gombát, majd fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges a párolólevet kevés vízzel pótoljuk. A teljesőrlésű tésztát lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük, olajjal lecsepegtetjük, apróra vágott rozmaringgal díszítjük. A sült céklához a céklagumót megmossuk, megtöröljük, sütőpapírba tekerjük, forró sütőben puhára sütjük, amikor megsült, csak akkor hámozzuk meg. Ha nagyobb méretű célkagumónk van daraboljuk: felezzük, negyedeljük, hogy a sütési időt lerövidítsük.

1 normál adag energia és- tápanyagtartalma
energia: 605 kcal
szénhidrát: 58 g
rost: 10 g
zsír: 23 g
fehérje: 38 g

1 adag (40 g teljesőrlésű tésztával készített) energiaszegény válotzat energia és- tápanyagtartalma
energia: 505 kcal
szénhidrát: 40 g
rost: 13  g
zsír: 21 g
fehérje: 34 g