Mindenmentes maradékmentő sütőtökös süti





Extragyors, szuperegyszerű 5 összetevős, megmaradt sült sütőtökből mentett, mentes süti. Állagában tömöttebb, linzertészta-müzliszelet átmenet, jó párost alkot savanykás lekvárokkal, fagyival vagy gyümölcsökkel.
A süti édességét alapvetően a gyümölcs és a sütőtök adja. Kimondottan édesszájúak megédesíthetik 50-100 g cukorral vagy ennek megfelelő édesítőszerrel a süti „száraz részét”.

Hozzávalók 10 adaghoz
száraz összetevők
150 g aprószemű zabpehely – étrendtől függően gluténmentes
150 g liszt – étrendi korlátoktól függően finom liszt/ gluténmentes liszt (pl.: rizsliszt)
1 lesimított teáskanál sütőpor

folyékony összetevők
200 g sült sütőtök héj és mag nélkül
100 g reszelt alma
50 g mogyoróvaj
+ reszelt narancshéj/ reszelt gyömbér/ fahéj

extrák – étrendtől függően amivel még kiegészíthető
apróra vágott étcsokoládé
aszalt gyümölcsök (datolya, szilva, mazsola, áfonya)

Elkészítés
A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük. A folyékony összetevőket mikróban vagy tűzhelyen pár perc alatt megmelegítjük, összekeverjük. A folyékony részhez adagonként hozzáadjuk a száraz összetevőket. Ha túl száraz lenne a massza (előfordulhat, ha nem volt szaftos az alma vagy a sütőtök) adjunk hozzá kevés növényi tejet. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk. 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.


1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 170 kcal
szénhidrát: 26 g
rost: 4 g
zsír: 4 g
fehérje: 6 g