Zöldsaláta eperrel és mozzarellagolyókkal




Hozzávalók (4 személyre)
1 fej jégsaláta vagy 1 nagy csomag zöldsaláta keverék (fejes saláta, lollo rosso stb.)
200 g (2 csomag mozzarella)
1 db kaliforniai paprika
100 g eper
1 csokor metélőhagyma
4 mentalevél
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál balzsamecet krém (helyettesíthető balzsamecettel)
4 teáskanál olívaolaj

Előkészítés
A zöldségeket, a fűszernövényeket és az epret alaposan megmossuk, konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk. A salátát csíkokra, a paprikát apró kockákra, az epret - mérettől függően - a kisebbeket a félbe, a nagyobbakat cikkekre vágjuk. A fűszernövényeket egészen finomra szeljük.
Elkészítés
Salátás tálba helyezzük a zöldsalátát, majd a paprikát, mozzarellát, végül az epret és a fűszernövényeket. Fogyasztás előtt meglocsoljuk balzsamecettel és olívaolajjal.

Változatok
Táplálkozás-élettanilag értékesebbé, ízvilágában izgalmasabbá tehetjük a salátát, ha a tetejére magokat (lenmagot, szezámmagot, napraforgómagot, stb.) szórunk.
Energiaszegény, zsírszegény étrendben light mozzarella sajttal készítsük!  

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 185 kcal
fehérje: 10 g
zsír: 13 g
szénhidrát: 7 g
rost: 3 g

1 adag zsírszegény adag (light mozzarellával) energia- és tápanyagtartalma
energia: 156 kcal
fehérje: 11 g
zsír: 9 g
szénhidrát: 7 g
rost: 3 g