Banános almás muffin



A megunhatatlan alma-fahéj kompozíció testet öltve egy muffinban. 

HOZZÁVALÓK 12 db muffinhoz
száraz rész
  • 150 g finom liszt
  • 100 g teljes őrlésű liszt
  • 5 evőkanál zabpehely
  • 100 g cukor/ 150 g eritritol - energiaszegény és/vagy meghatározott szénhidráttartalmú étrendben
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • csipetnyi só
folyós rész
  • 1 pohár (175 g) natúr joghurt
  • 2 egész tojás
  • 3 érett banán 
  • 2 kisebb alma
  • 50 ml étolaj
+ 3 evőkanálnyi zabpehely a muffinok tetetjére

ELŐKÉSZÍTÉS
  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük. 
ELKÉSZÍTÉS
  1. Egy tálban összekeverjük a száraz összetevőket: a kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a fahéjjal, majd hozzáadjuk a cukrot és a zabpelyhet.
  2. A folyékony összetevőket is összerakjuk: a joghurtot elkeverjük a tojással, majd hozzáadjuk a reszelt almát, (vékonyra karikázva) beleszeleteljük a banánt, végül hozzáadjuk az étolajat.
  3. A folyékony összetevőkhöz hozzáadjuk az száraz összetevőket, egyenletesre keverjük a masszát. Muffin formákba kanalazzuk. Mindegyik tetejét megszórjuk zabpehellyel
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeveréses 180 fokon) 15 percig, majd 170 fokon (légkeveréses 150 fokon) tűpróbáig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje alufóliával fedjük le!
1 db energia- és tápanyagtartalma
energia (kcal): 214
fehérje (g): 4
zsír (g): 6
szénhidrát (g): 35
rost (g): 3

1 db energiaszegény és/ meghatározott szénhidráttartalmú változat energia- és tápanyagtartalma eritritollal
energia (kcal): 181
fehérje (g): 5
zsír (g): 6
szénhidrát (g): 27
rost (g): 3