Kókuszos-étcsokis zabkeksz



Hozzávalók
száraz hozzávalók
1,5 bögre* (teljes kiőrlésű) búzaliszt
2 bögre zabpehely
2 bögre kókuszreszelék
1 teáskanál vaníliás porcukor
1 teáskanál sütőpor
1 tábla durvára vágott étcsokoládé
folyékony hozzávalók
200 g vaj/ margarin
1,5 bögre méz
2 egész tojás
 
Elkészítés
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban alaposan elkeverjük.
A vajat/ margarint a mézzel óvatosan felmelegítjük. (Ne hagyjuk, hogy túlhevüljön vagy felforrjon, különben kemények lesznek a kekszek!) Tűzről levéve 10-20 percig állni hagyjuk a vajas mézet, hogy visszahűljön.
A szilárd és a folyékony hozzávalókat, összekeverjük, masszává dolgozzuk.
A masszát kb. 3-6 óra hosszat hűtőben állni hagyjuk vagy 1 órára fagyasztóba tesszük.
A tésztából vizes kézzel golyókat formálunk, tenyerünkbe véve összelapítunk.
Sütőpapíron (előmelegített 150 °C –os sütőben, 10-15 percig) sütjük.
Jól zárható dobozkákban, befőttes üvegekben hetekig eláll.


*1 bögre ≈ 220-250 ml