Újhagymás rántotta tortillaágyon salátával


A tavasz, a húsvét elmaradhatatlan kelléke a tojás és a zöldsaláta, mindezek teljesőrlésű tortillába ágyazva kiegyensúlyozott tápanyagtartalmú és nem utolsó sorban, laktató reggelit eredményeznek.
Már csak egy kérdés maradt: feltekerve együk vagy adjuk meg a módját és fogyasszuk lassan - késsel és villával, én utóbbit javaslom.

Hozzávalók 2 normál adaghoz [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]

2 db [62 g] teljeskiőrlésű tortilla/ wrap
2 db [1 db] tojás
1 csokor új zöldhagyma és/ vagy új lilahagyma/ medvehagyma/ metélőhagyma
2 szelet [10 g] light sajt - tejfehérjementes változatba elhagyandó vagy növényi sajttal helyettesítsük
idény szerinti zöldsaláták (madársaláta, fejes saláta, rukkola stb.)
1/2 db (piros húsú) paprika csíkokra vágva
néhány csepp olíva- vagy napraforgóolaj a tortillák felforrósításához, illetve a tojás elkészítéséhez
csipetnyi só
ízlés szerint csípős szósz

Elkészítés

A salátaleveleket, megmossuk, konyhai törlőkendőre téve megszárítjuk. A tortillát teflon serpenyőben néhány csepp olajon – egyszer átfordítva - megmelegítjük. A felvert tojásokból (szintén teflon serpenyőben, néhány csepp olajon) „lágy” rántottát készítünk. Azonnal tálaljuk, a következő sorrendben rétegezve: tortilla, salátalevelek, rántotta, paprikacsíkok, sajt, újhagyma, hagymafélék. Ízlés szerint cukormentes szószokkal (pl. chili) is kiegészíthetjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 318 kcal
szénhidrát: 31 g
rost: 7 g
zsír: 14 g
fehérje: 15 g