Sült fodros kel saláta lilakáposztával és almával





Még mindig a fodros kel, ezúttal egy izgalmas édes-savanyú salátában.

Hozzávalók 4 személyre
120 g fodros kel csíkokra vágva
1 alma, 1x1 cm-es kockákra vágva
1 póréhagyma vékonyra szelve
80 g lilakáposzta vékonyra szelve – lehet savanyúság is
1 db piros vagy sárga húsú paprika apró kockára vágva
20 g tökmag
20 g kesudió vagy más dióféle
20 g őrölt szezámmag
20 g mazsola
20 g parmezán sajt helyettesíthető más sajttal Pl. Ementáli
2 evőkanál tökmagolaj
2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés
A hozzávalókat megmossuk, megtisztítjuk, daraboljuk. A fodros kelt kontakt grillen pár perc alatt átsütjük vagy teflon serpenyőben néhány csepp olívaolaj hozzáadásával átpirítjuk. A zöldségeket és az almát salátás tányérba halmozzuk, megcsepegtetjük balzsamecettel és tökmagolajjal. A magokat, a mazsolát és a parmezánt közvetlenül tálalás előtt adjuk hozzá, hogy ropogósak maradjanak.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 227 kcal
szénhidrát: 15 g
rost: 7 g
zsír: 15 g
fehérje: 8  g