Tojásos tonhalkrém medvehagymával



Hozzávalók 10 adaghoz [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]

200 g [20 g] lecsepegtetett, sós lében eltett tonhalkonzerv
2 db keménytojás
2 evőkanál light majonéz
2 evőkanál mustár
1 kávéskanál konyhasó
1 csokor medvehagyma/ szezonon kívül újhagymával, metélőhagymával helyettesítsük

Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, szűrőkanálba tesszük hagyjuk, hogy lecsepegjen. A medvehagymát apróra vágjuk A tonhalat és a főtt tojást villával összetörjük, összekeverjük a mustárral és a majonézzel, hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.

1 adag (2 lesímított evőkanál) energia- és tápanyagtartalma
energia: 50 kcal
szénhidrát: 0,5 g
rost: 0 g
zsír: 2 g
fehérje: 7 g

Gluténmentes, tejfehérjementes változatban ügyeljük az alapanyagok allergénmentességére!