Hozzávalók 10 adaghoz
[a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
200 g [20
g] lecsepegtetett, sós lében eltett tonhalkonzerv
2 db keménytojás
2 evőkanál
light majonéz
2 evőkanál
mustár
1
kávéskanál konyhasó
1 csokor
medvehagyma/ szezonon kívül újhagymával, metélőhagymával helyettesítsük
Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, szűrőkanálba
tesszük hagyjuk, hogy lecsepegjen. A medvehagymát apróra vágjuk A tonhalat és a
főtt tojást villával összetörjük, összekeverjük a mustárral és a majonézzel,
hozzáadjuk az apróra vágott medvehagymát.
1 adag (2 lesímított evőkanál) energia- és tápanyagtartalma
energia: 50 kcal
szénhidrát: 0,5
g
rost: 0 g
zsír: 2 g
fehérje: 7 g