Tonhalsaláta pennével




Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
1 fej saláta vagy 1 csomag 160 g [40 g] zöldsaláta keverék
120 g [40 g] tonhalkonzerv (sós lében eltett)
160 g [40 g] durum/ teljesőrlésű penne tészta
40 g [1 evőkanál] csemegekukorica
1 nagy csokor cseresznyeretek
4 db [1 db] keményre főzött tojás
1 nagy fej lilahagyma/ gyomor-bélrendszeri betegségek esetén újhagyma zöldje vagy metélőhagyma
2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
1 citrom leve

Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, a tonhalat szűrőkanálba tesszük hagyjuk, hogy lecsepegjen. A kukoricát előfőzzük. A tésztát roppanósra („al dante”) főzzük, olívaolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A tojást keményre főzzük. A hozzávalókat salátás tálba vagy mélytányérba halmozzuk. Közvetlen tálalás előtt meglocsoljuk citromlével, reszelt tojással díszítjük.

1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 358 kcal
szénhidrát: 39 g
rost: 4 g
zsír: 13 g
fehérje: 23 g