Hozzávalók 4 személyre
[a szögletes
zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
1 fej saláta vagy 1 csomag 160 g [40 g] zöldsaláta keverék
120 g [40
g]
tonhalkonzerv (sós lében eltett)
160 g [40
g] durum/
teljesőrlésű penne tészta
40 g [1
evőkanál]
csemegekukorica
1 nagy csokor cseresznyeretek
4 db [1
db]
keményre főzött tojás
1 nagy fej lilahagyma/ gyomor-bélrendszeri betegségek esetén újhagyma zöldje vagy metélőhagyma
2 evőkanál [1 teáskanál] olívaolaj
1 citrom leve
Elkészítés
A tonhalkonzerv levét elöntjük, a tonhalat szűrőkanálba tesszük
hagyjuk, hogy lecsepegjen. A kukoricát előfőzzük. A tésztát roppanósra („al dante”)
főzzük, olívaolajjal meglocsoljuk, elkeverjük. A tojást keményre főzzük. A
hozzávalókat salátás tálba vagy mélytányérba halmozzuk. Közvetlen tálalás előtt
meglocsoljuk citromlével, reszelt tojással díszítjük.
1 adag energia- és
tápanyagtartalma
energia: 358 kcal
szénhidrát: 39 g
rost: 4 g
zsír: 13 g
fehérje: 23 g