Rozmaringos sült céklás zöldsaláta fügével






Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
  • 120 g [40 g] zöldsaláta keverék (pl.: fejes-, madár-, jégsaláta, rukkola)
  • 1 nagy fej [20 g] lilahagyma vagy más hagymaféle (fehér hagyma, póré) vékonyra szelve
  • 2 db [50 g] cékla
  • 6 db kisebb méretű [45 g] füge – puffadásos panaszok esetén hámozva
  • 4 db hónapos retek
  • 120 g [30 g] mozzarella sajt – étrendi korlátoktól függően light vagy laktózmentes
  • 2 evőkanál [1 teáskanál] hidegen sajtolt tökmagolaj vagy más hidegen sajtolt olaj (pl. dió-, olíva)
  • balzsamecet – ízlés szerint ≈ 2 evőkanál [1 teáskanál]
  • rozmaring levél

Elkészítés
A céklát alaposan megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és puhára sütjük. A kihűlt vagy langyos céklát meghámozzuk, felszeleteljük. A saláta hozzávalóit feldaraboljuk egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megpermetezzük tökmagolajjal és balzsamecettel és megszórjuk apróra vágott rozmaringlevéllel.

1 adag energia- és tápanyagtartalma - light mozzarella sajttal készített
energia: 143 kcal
szénhidrát: 13 g
rost: 4 g
zsír: 7 g
fehérje: 8 g