Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 120 g [40 g] zöldsaláta keverék (pl.: fejes-, madár-, jégsaláta, rukkola)
- 1 nagy fej [20 g] lilahagyma vagy más hagymaféle (fehér hagyma, póré) vékonyra szelve
- 2 db [50 g] cékla
- 6 db kisebb méretű [45 g] füge – puffadásos panaszok esetén hámozva
- 4 db hónapos retek
- 120 g [30 g] mozzarella sajt – étrendi korlátoktól függően light vagy laktózmentes
- 2 evőkanál [1 teáskanál] hidegen sajtolt tökmagolaj vagy más hidegen sajtolt olaj (pl. dió-, olíva)
- balzsamecet – ízlés szerint ≈ 2 evőkanál [1 teáskanál]
- rozmaring levél
Elkészítés
A céklát alaposan megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és puhára sütjük. A kihűlt vagy langyos céklát meghámozzuk, felszeleteljük. A saláta hozzávalóit feldaraboljuk egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megpermetezzük tökmagolajjal és balzsamecettel és megszórjuk apróra vágott rozmaringlevéllel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma - light mozzarella sajttal készített
energia: 143 kcal
szénhidrát: 13 g
rost: 4 g
zsír: 7 g
fehérje: 8 g