Kókuszos körtés muffin datolyával, glutén-, tej-, hozzáadott cukor-, édesítőszermentes, alacsony hisztamintartalmú




Hozzávalók 
12 db normál muffinhoz
szilárd rész
150 g kókuszreszelék
140 g (gluténmentes) zabpehelyliszt
10 g útfűmaghéj
20 g mandula durvára vágva
1 teáskanál sütőpor

folyékony rész
300 g körte
70 g datolya
1 db tojás
100 ml hozzáadott cukormentes mandulaital/ (vaníliás) zabital
20 ml olívaolaj

Elkészítés
A datolyát beáztatjuk néhány órára a mandulaitalba, majd a többi folyékony összetevővel simára turmixoljuk. A száraz rész hozzávalóit összekeverjük. Majd a szilárd és a folyékony rész összetevőit elkeverjük egymással. Formába adagolva, 180 fokos sütőbe téve, tűpróbáig sütjük.

Tipp
tojásmentes étrendben: a tojás kiváltásaképp a száraz részhez 1 teáskanál útifűmaghéj, a folyékony részhez + 50 ml növényi tejital kerül

1 db muffin energia- és tápanyagtartalma
energia: 183 kcal
szénhidrát: 15,1 g
rost: 4,6 g
zsír: 11,8 g
telített zsír: 0,6 g
fehérje: 3,5 g