Egyszerű, kevert gyümölcsös süti




Hozzávalók
15 adaghoz
száraz összetevők
200 g finom liszt
50 g teljesőrlésű liszt pl.: tönkölybúza
30 g apró szemű zabpehely
120 g cukor vagy energiamentes édesítőszer (pl.: 40 g stevia-eritritol keverék)
1 lesimított teáskanál sütőpor
1 lesimított teáskanál őrölt fahéj
folyékony összetevők
50 g puha (laktózmentes) vaj vagy margarin - étrendi megszorításoktól függően
1 bio citrom héja lereszelve
4 tojássárgája
+ 100 ml (laktózmentes) tej vagy növényi tejital, pl.: zabital
tojáshabhoz
4 tojásfehérje
csipetnyi só
díszítés
20 g zabpehely
300 g gyümölcs, pl.: cseresznye, meggy, barack, szilva

Elkészítés
A száraz összetevőket egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A vajat/ margarint a tojássárgájával és a cukorral/édesítőszerrel kikeverjük, részletekben hozzáadjuk a lisztes keveréket, és két részletben a (növényi)tejet. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk zabpehellyel és gyümölcsökkel.

Tippek, változatok
mákos változat: a liszt egy részét (50 g-ot) cseréljük darált mákra
mandulás: a süti tetejét (30 g) mandulaforgáccsal díszítjük
granolás: cseréjlük a zabpelyhet fahéjas/ gyömbéres granolára

1 adag energiamentes édesítőszerrel készült sütemény energia- és tápanyagtartalma
energia: 126 kcal
szénhidrát: 17 g
rost: 2 g
zsír: 4 g
fehérje: 4 g