Grízpuding gyümölcsökkel




Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
  • 700 ml [175 ml] tej vagy „mentes” étrendekben natúr mandulaital
  • 1 csomag [1/4 csomag] vaníliapuding – amennyiben gluténmentes változatban készítjük, ügyeljük a pudingpor mentességére (pl.: Dr. Oetker, Haas pudingporok gluténmentesek)
  • 3 evőkanál [1 púpozott teáskanál] cukor vagy a mennyiségének megfelelő stevia/ Negyedannyi édesítőszer
  • 2 púpozott evőkanál, 30 g [1 púpozott teáskanál] búzadara - gluténmentes étrendben kukoricadara
  • 1 nagyobb darab 240 g [60 g] őszibarack, nektarin
  • 200 g [50 g] szeder, áfonya

Elkészítés
550 ml a tejet vagy a növényi italt felteszünk forrni, hozzákeverjük a búzadarát – főzés közben időnként megkevergetjük. A pudingport simára keverjük a cukorral vagy az édesítőszerrel és maradék (150 ml) növényi itallal, majd a forrásban lévő tejhez adjuk. A kész pudingot az őszibarackszeletekkel rétegezve üvegpohárba öntjük, erdei gyümölcsökkel díszítjük, behűtve az igazi!

Tippek
  • Csavaros (befőttes) üvegekbe töltve jól szállítható, tárolható.
  • Testtömeg-csökkentő étrendben a mandulaitalos, cukormentes változat desszertnek és uzsonnának is beilleszthető.
1 adag puding energia- és tápanyagtartalma
energia: 220 kcal
szénhidrát: 34 g
rost: 2 g
zsír: 5 g
fehérje: 8 g

1 adag cukormentes, tejfehérje- és gluténmentes puding energia- és tápanyagtartalma
energia: 103 kcal
szénhidrát: 17 g
rost: 3 g
zsír: 3 g
fehérje: 3 g