Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 700 ml [175 ml] tej vagy „mentes” étrendekben natúr mandulaital
- 1 csomag [1/4 csomag] vaníliapuding – amennyiben gluténmentes változatban készítjük, ügyeljük a pudingpor mentességére (pl.: Dr. Oetker, Haas pudingporok gluténmentesek)
- 3 evőkanál [1 púpozott teáskanál] cukor vagy a mennyiségének megfelelő stevia/ Negyedannyi édesítőszer
- 2 púpozott evőkanál, 30 g [1 púpozott teáskanál] búzadara - gluténmentes étrendben kukoricadara
- 1 nagyobb darab 240 g [60 g] őszibarack, nektarin
- 200 g [50 g] szeder, áfonya
Elkészítés
550 ml a tejet vagy a növényi italt felteszünk forrni, hozzákeverjük a búzadarát – főzés közben időnként megkevergetjük. A pudingport simára keverjük a cukorral vagy az édesítőszerrel és maradék (150 ml) növényi itallal, majd a forrásban lévő tejhez adjuk. A kész pudingot az őszibarackszeletekkel rétegezve üvegpohárba öntjük, erdei gyümölcsökkel díszítjük, behűtve az igazi!
Tippek
- Csavaros (befőttes) üvegekbe töltve jól szállítható, tárolható.
- Testtömeg-csökkentő étrendben a mandulaitalos, cukormentes változat desszertnek és uzsonnának is beilleszthető.
1 adag puding energia- és tápanyagtartalma
energia: 220 kcal
szénhidrát: 34 g
rost: 2 g
zsír: 5 g
fehérje: 8 g
1 adag cukormentes, tejfehérje- és gluténmentes puding energia- és tápanyagtartalma
energia: 103 kcal
szénhidrát: 17 g
rost: 3 g
zsír: 3 g
fehérje: 3 g
energia: 220 kcal
szénhidrát: 34 g
rost: 2 g
zsír: 5 g
fehérje: 8 g
1 adag cukormentes, tejfehérje- és gluténmentes puding energia- és tápanyagtartalma
energia: 103 kcal
szénhidrát: 17 g
rost: 3 g
zsír: 3 g
fehérje: 3 g