Hozzávalók 1 személyre
1 közepes méretű (30-40 g) füge
1 kisebb méretű (30-40 g) cékla
2 vékony szelet sajt (20 g) pl.: Ementáli, gomolya
bazsalikomlevél
2 szelet (összesen 50 g) teljesőrlésű kenyérből készített pirítós
Elkészítés
A céklát megmossuk, héjastól néhány csepp olívaolajjal megpermetezve sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben puhára sütjük – megéri egyszerre több gumót is sütni, később köretekhez, salátákhoz is felhasználható, vagy akár egy újabb adag szendvicshez! A kihűlt céklát meghámozzuk felszeleteljük. A sajtot, a céklát és a fügeszeleteket a pirítósra helyezzük, bazsalikommal díszítjük.
Ötlet
- étrendi korlátoktól függően a pirítóst megkenhetjük sajtkrémmel vagy tökmagkrémmel
- laktózintolerancia esetén: laktózmentes sajttal készítsük, (pl.: Pannónia, Maasdam)
- hisztaminintoleranciában friss sajtokat használjunk (pl.: gomolya, mozzarella)
- nagyobb energia- és szénhidrátigény esetén növeljük az egyadagos mennyiséget!
1 normál adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 213 kcal
szénhidrát: 29 g
rost: 5 g
zsír: 7 g
fehérje: 10 g
energia: 213 kcal
szénhidrát: 29 g
rost: 5 g
zsír: 7 g
fehérje: 10 g