Vegán sárgarépás vöröslencse fasírt

 



Hozzávalók 8 adaghoz kb. 24 db [a szögletes zárójelben lévő mennyiségek 1 adagra vonatkoznak]
250 g (szárazon mért mennyiség) vöröslencse
150 g sárgarépa
50 g újhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál útifűmaghéj
1 púpos teáskanál mustár
1 kávésanál kurkuma
1 teáskanál só
olajspré
sütőpapír

Elkészítés
A vöröslencsét meleg vízben alaposan átmossuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk majd lesózzuk. A sárgarépát megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük, összedolgozzuk, állni hagyjuk 10-15 percre. A masszából vizes kézzel golyókat, majd tenyerünkbe „lapítgatva” fasírtot formázunk. Sütőpapírral béllet tepsire helyezzük a fasírtokat, mindkét oldalukat megpermetezzük olajsprével. 180 fokra előmelegített sütőben egyszer megfordítva ropogósra sütjük.

Ötlet
  • fagyasztható
  • étrendünk korlátaitól függően panírozhatjuk zsemlemorzsába, magos morzsába, stb.
  • saláták, főzelékek, szendvicsek remek kiegészítője, ízesíthetjük más fűszerekkel, zúzott fokhagymával, fűszerpaprikával, curryvel
1 adag energia- és tápanyagtartalma
energia: 161 kcal
szénhidrát: 24 g
rost: 7 g
zsír: 3 g
fehérje: 7 g