Magamról és a receptekről

Regisztrált dietetikus és egészségtanár vagyok. Diplomáimat a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi, illetve Testnevelési és Sporttudományi Karán szereztem. Tagja vagyok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének és a Magyar Diabetes Társaságnak, emellett a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájának doktorjelöltje. 

A blog-írással kettős célom van. "Evőrendben" megjeleníteni az ételfotóimat, receptjeimet, melyek annyiból szakmaiak, hogy egy dietetikus konyhájából valók, annyiból azonban mindennapiak, hogy a családi konyhában készítettem őket. Mindebből adódóan az ételkészítés időben korlátos, a konyha pedig nem éttermi vagy tankonyhai felszereltségű. De pont ezért, bízom benne, hogy a képek és a receptek, ösztönzőleg hatnak. Minden recepthez energia- és tápanyagszámítást is végeztem, ezzel szeretném megkönnyíteni azok dolgát, akik számolnak vagy valamilyen betegség folytán számolniuk kell az ételek kalória-, szénhidrát-, fehérje-, rost- vagy zsírtartalmával. 

Írásaimmal szeretnék hiteles szakmai információt nyújtani a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás és az egészségtudatos életvezetés aktuális kérdéseire - érintve az egyes életkorok és állapotok betegségek étrendjét is. 

Az étrendi javaslatok nem egyénre szabottak, vagyis a blog-olvasással nem spórolhatjuk meg sem a pontos orvosi diagnózist, sem a regisztrált dietetikussal való konzultációt! 

Örömteli főzéseket és élvezetes étkezéseket kívánok! 

Szálka Brigitta